Barcelona els Jocs del Mediterranis 1955

El Museu Olímpic i de l'Esport Joan Antonio Samaranch acull l'exposició "Barcelona els Jocs del Mediterranis 1955".

Les aspiracions olímpiques de Barcelona, després de les temptatives sense èxit de 1920, 1924 i 1936, es van veure, en part, compensades per la celebració dels II Jocs Mediterranis de 1955, sota el patronatge del Comitè Olímpic Internacional.

Aquest esdeveniment serà recordat sobretot per introduir l'aigua com a simbolisme del ritual olímpic, transportada per rellevistes des d'Empúries fins a la Ciutat Comtal. Un ritus, aquest, que va servir per projectar internacionalment la imatge de Barcelona i il·lustrar, novament, la passió per l'esport i la provada capacitat organitzativa de la ciutat.



Els Jocs Mediterranis també van ser el pretext per millorar les infraestructures i construir-ne de noves -com ara el Palau d'Esports, el primer que va ser cobert-, i es van adequar instal·lacions tan simbòliques com l'estadi de Montjuïc o la piscina municipal, totes dues construïdes per a l'Exposició Universal de 1929. I el gimnasta barceloní Joaquín Blume va ser una de les figures més destacades, en aconseguir set medalles d'or en la seva categoria.

Un seguit d'objectes, documents i imatges us aproparan a aquest esdeveniment, l'antesala d'uns Jocs Olímpics que encara havien d'esperar gairebé quatre dècades a ser una realitat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

L’Olimpisme a Barcelona i Catalunya 1929-1930

VII Campeonato del Mundo de Hockey sobre patines (1951)

Instalaciones Desaparecidas:

Dels voltants del Turó, la Plaça Francesc Macià, i fins a Pau Claris: Diagonal III

Hace 70 años... I Gran Premio de España de Automovilismo, prueba puntuable para el Campeonato del Mundo de Fórmula 1 (1951)